KOSGEB Bölüm 4 Sınav Soru ve Cevapları

KOSGEB 4.Bölüm Sınav Soruları ve Cevapları ile Kosgeb sınavınızı bitirmeye daha da yaklaşıcaksınız. Bu bölümdeki bazı soru ve cevaplarını sizlere anlatmaya çalıştık. Umarım faydasını görürsünüz.

Soru 1 : Kanvas İş Modelinin 9 yapıtaşına ait aşağıdaki hangi 2’li bileşen, ilk olarak incelenip kesinleştirilmesi gerekenler ve modelin kalbi olanlardandır?
Cevap : “Müşteri Kesitleri” ve “Değer önerileri”

Soru 2 : Ana kitleden farklı küçük bir tüketici grubunun ihti¬yaçlarını farklı bir ürünle karşılayan pazarlama türü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Niş Pazarlama

Soru 3 : Aşağıdakilerden hangisi Müşteri Kesitleri tanımlamak için yaygın olarak kullanılan kriterlerden değildir?
Cevap : Bilişsel

Soru 4 :

Kullanıcılara temel bir ürünü karşılıksız olarak vererek daha özellikli bir ürüne bazı müşterileri yönlendirmek ve oradan para kazanmak.

Aşağıdakilerden hangisi yukarıda anlatılan fikrin gelir modelidir?
Cevap : Bedelsiz ve Primli

Soru 5 : Aşağıdakilerden hangisi Kanvas İş Modelinin yapıtaşlarından değildir?
Cevap : Müşteri Kârlılığı

Soru 6 : “2 veya daha fazla müşteri grubu olan bir pazarda, her bir müşteri grubunun farklı ihtiyaçları ve önceliklerine yönelik yapılan pazarlama türüdür. Bazı gruplar sadece kullanıcı olabilir ama diğer grupları çekmek için orada bulunmaları genellikle önemlidir”.
Aşağıdakilerden hangisi yukarıda anlatılan pazarlama tanımına aittir?
Cevap : Çok Yanlı Pazarlama

Soru 7 : Kişilik, İlgi alanları, Hobiler, Değerler gibi özelliklere göre yapılan müşteri kesitlerine ayırma aşağıdakilerden hangisine göre yapılmıştır?
Cevap : Psikografik

Soru 8 : Aşağıdakilerden hangisi Kanvas İş Modelinin yapıtaşlarından değildir?
Cevap : Rekabet yapısı

Soru 9 : Tıraş bıçağı modeli olarak da bilinen ve müşteriyi ucuza satılan bir ürünle kendisine çekerek, bundan sonra sizden pahalı başka bir tamamlayıcı ürünü satın almak zorunda bırakarak elde edilen gelir modeli aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
Cevap : Yem ve Olta

Soru 10 : Özellikle dijital ürünlerde oldukça popüler hale gelen bu modelde, müşterilere temel bir ürün, bedava olarak verilirken daha üstün veya özellikli bir ürün ise bir ücret karşılığında verilerek elde edilen gelir modeli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Bedelsiz ve Primli

Soru 11 : Genellikle tek tek veya ayrı olarak satılabilen bazı hizmet veya ürünlere belli bir süre için kullanım veya erişim hakkından elde edilen gelir modeli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Abonelik

Soru 12 : Ortalama veya ana akım müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanmak yerine aşırı uçlardaki farklı müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanan pazarlama türü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Uzun Kuyruk Pazarlama

Soru 13 : Aşağıdakilerden hangisi Gelir Modellerinden biri değildir?
Cevap : Alış

Soru 14 :

“Genellikle başka imkân olmadığı için girişimciliğe yönelenlerden oluşur ve bu şekilde kurulan işler hayatta kalsa bile genellikle fazla büyüme ihtimalleri yoktur”.
Aşağıdakilerden hangisi yukarıda anlatılan girişimcilik türünden biridir?Lütfen birini seçin:
Cevap : Zorunluluk Temelli Girişimcilik

Soru 15 : Aşağıdakilerden hangisi Kanvas İş Modelinin yapıtaşlarından biridir?
Cevap : Değer önerileri

Soru 16 : Büyük ölçekli üretim yaparak büyük bir müşteri grubunun ihtiyaçlarını tek bir ürünle karşılayan pazarlama türü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Kitle Pazarlama

Soru 17 :

Kullanıcılardan ücret almak yerine onlara ürünlerini tanıtmak isteyen başkalarından gelir elde etmek.

Aşağıdakilerden hangisi yukarıda anlatılan fikrin gelir modelidir?
Cevap : Reklam Destekli

Soru 18 :

Bir ürünü ucuza satarak başka bir ürünün düzenli olarak kullanılmasını ve oradan gelir elde edilmesini sağlamak.

Aşağıdakilerden hangisi yukarıda anlatılan fikrin gelir modelidir?
Cevap : Yem ve Olta

Soru 19 : Aşağıdakilerden hangisi Müşteri Kesitleri tanımlamak için yaygın olarak kullanılan kriterlerden biridir?
Cevap : Psikografik

Soru 20 : Fayda, sadakat, kullanım sıklığı gibi özelliklere göre yapılan müşteri kesitlerine ayırma aşağıdakilerden hangisine göre yapılmıştır?
Cevap : Davranışsal

Soru 21 : Aşağıdakilerden hangisi iş modelleri kullanmanın faydalarından değildir?
Cevap : Uzun vadeli, kapsamlı ve detaylı bir plan hazırlanması.

Soru 22 : Pazarda bir boşluk görerek bundan faydalanmak için yola çıkan ve bu tür işlerde başarıyı yakalayarak hem hayatta kalma hem de yüksek büyüme ihtimalini de taşıyan girişimcilik türü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Fırsat Temelli Girişimcilik

Soru 23 : Aşağıdakilerden hangisi Kanvas İş Modelinin yapıtaşlarından değildir?
Cevap : Pazarlama Yapısı

Soru 24 : Bir iş fikrinden nasıl para kazanılacağının tarifi aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?
Cevap : Gelir Modeli

Soru 25 : Yüksek belirsizliğin azaltılabilmesi için, havada uçuşan iş fikrinizi yakalayıp hızlı bir şekilde kâğıda dökerek somutlaştırmanıza ve biraz detaylandırmanıza yardımcı olan araç aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : İş Modeli

Soru 26 : Satın almaya alternatif olarak bir ürünü sadece bir süre için kullanma hakkından elde edilen gelir modeli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Kiralama

Soru 27 : Aşağıdakilerden hangisi iş modelleri kullanmanın faydalarından biridir?
Cevap : Havada uçuşan iş fikirlerinin kağıda dökülmesini sağlamak.

Soru 28 :

“Alıcı ve satıcıları bir araya getirerek gerçekleşen işlemlerden komisyon almak.”

Aşağıdakilerden hangisi yukarıda anlatılan fikrin gelir modelidir?
Cevap : Pazar yeri

Soru 29 : Aşağıdakilerden hangisi, kurumsal müşterilerde satın alma sürecinde rastlanan rollerden biri değildir?
Cevap : Distribütörler

Soru 30 : Satın alma süreci, özellikle kurumsal müşterilerde oldukça karmaşıktır. Aşağıdakilerden hangisi bu süreçte rastlanan rollerden değildir?
Cevap : Güç simsarları

14 Ağustos 2021 
Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?