KOSGEB Bölüm 2 Sınav Soru ve Cevapları

KOSGEB 1.Bölüm Sınav soruları ile kosgeb sınavınızın sonuçlarını görebilirsiniz. Kosgeb desteğinden faydalanmanız için ilk aşama olarak kosgeb sınavını geçmeniz gerekmektedir.

Soru 1 : Aşağıdakilerden hangisi var olan problemleri çözmek için uygulanan girişimlerden biridir?
Cevap : Google

Soru 2 : Aşağıdakilerden hangisi girişimci için bir fırsat olabilir?
Cevap : Güneş enerjisi cihaz maliyetlerinin düşmesi

Soru 3 : Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap : İhtiyaç her zaman aynı kalan bir kavramdır

Soru 4 : Aşağıdakilerden hangisi teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkmış bir inovasyondur?
Cevap : 3 boyutlu yazıcılar

Soru 5 : Pazarda fark yaratacak ve rekabette avantaj sağlayacak yenilikler olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : İnovasyon

Soru 6 : Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap : Bir çok başarılı girişim ilk günkü halini korumuştur.

Soru 7 : Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap : Ürünü yapacak ortamın oluşması fırsat olarak değerlendirilir

Soru 8 : Aşağıdakilerden hangisi inovasyon çeşidi değildir?
Cevap : Fiyat Değişikliği

Soru 9 : Aşağıdakilerden hangisi temel bir inovasyon kaynağı değildir?
Cevap : Aileniz

Soru 10 : Aşağıdakilerden hangisi girişimci için bir fırsat olabilir?
Cevap : Güneş enerjisi cihaz maliyetlerinin düşmesi

Soru 11 : İnsanların dosyalarını online ortamda saklamalarını ve başkalarıyla paylaşmalarını sağlayan web sitesi/uygulama aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Dropbox

Soru 12 : Aşağıda yer alan inovasyon alanlarından hangisi yanlış verilmiştir?
Cevap : Ürün çeşitliliği

Soru 13 : Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap : Girişimcilikte ilk adım böyle bir ihtiyaç ve pazar olup olmadığını test etmektir.

Soru 14 : Aşağıdakilerden hangisi müşterilerin “Yapılacak İşler Yönetimine” uygundur?
Cevap : Müzik dinlemek

Soru 15 : Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap : Girişimci olmak için mucit olmak gerekmektedir

Soru 16 : Aşağıdakilerden hangisi teknolojik gelişmelerin takibiyle fırsat yaratmaya imkân veren bir inovasyondur?
Cevap : Üç boyutlu yazıcılar

Soru 17 : Aşağıdakilerden hangisi trendlerden biri değildir?
Cevap : En yakın rakip firmayı takip etme

Soru 18 : Aşağıdakilerden hangisi inovasyon çeşidi değildir?
Cevap : Fiyat Değişikliği

Soru 19 : Müşteri keşfi sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
Cevap : Müşterinin yaşadıklarını inceleyip, hayatının hangi kısmında ürününüzü kullanabileceğini keşfetmeye çalışın.

Soru 20 : Aşağıdakilerden hangisi inovasyon kaynaklarından biri değildir?
Cevap : Arkadaşlarımız

Soru 21 : Çevresel ve içsel faktörlerin yarattığı ortamla ilgili unsur aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Fırsat

Soru 22 : İnsanları dinleme, onların hikâyelerini, problemlerini anlama, karşılanmamış veya tam karşılanamamış ihtiyaçlarını anlama üzerine kurulu olan düşünme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Tasarımsal düşünme yöntemi

Soru 23 : Müşteri keşfi sırasında aşağıdakilerden hangisi asla sorulmaz?
Cevap : Köpeğinizin kötü kokmaması için şampuan çıkardık, alır mıydınız?

Soru 24 : İhtiyaçla ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?
Cevap : Direkt olarak ihtiyacı gidermeye çalışmak girişimci için doğru bir hamledir

Soru 25 : Fırsat hangisiyle ilgilidir?
Cevap : Uygun şartların oluşması

Soru 26 : Aşağıdakilerden hangisi bir problem değildir?
Cevap : Yangınlar sebebiyle zarar gören ormanların ıslah edilmesi

Soru 27 : Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap : Bulunacak her türlü icat bulundu

Soru 28 : Araba endüstrisinin liderlerinden Henry Ford’un motorlu araçlar daha yokken “Eğer insanlara ne istediğini sorsaydım, daha hızlı giden atlar isterdi” dediği iddia edilmektedir. Bu söylem bize aşağıdakilerden hangisini göstermektedir?
Cevap : İnsanların ihtiyaçlarının yanlış tanımlanabileceğini

Soru 29 : Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap : Girişimcilikte ilk adım böyle bir ihtiyaç ve pazar olup olmadığını test etmektir.

Soru 30 : Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumunun çıkardığı yenilikler aşağıdaki trendlerden hangisi ile ilgilidir?
Cevap : Regülasyonları takip etme

14 Ağustos 2021 
Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?