KOSGEB Bölüm 9 Sınav Soru ve Cevapları

KOSGEB 9.Bölüm Sınav Soruları ve Cevapları ile kosgeb sınavına çalışabilir ve sizlerde girişimcilik sınavından iyi sonuçlar alabilirsiniz. Kosgeb ileri girişimcilik sınav soruları sayfamızda yer almaktadır.

Soru 1 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin başarılı tanıştırmalar yapma sürecinde kaçınması gereken hatalardandır?Cevap : Tanıştırmanın hemen ertesinde arayarak tanışmanın sonucunu sorgulamalıdır

Soru 2 :
I.Girişimcinin çevresindeki iş kurmuş diğer girişimciler
II.Danışmanlık şirketleri
III.Tanıdıklarca önerilen emlakçılar
IV.Denetim şirketleri
V.Girişimcinin gayrimenkul uzmanı tanıdıkları
Yukarıda numaralandırılmış kişi ya da organizasyonlardan hangisi/hangileri İş Kurma Networking Planı kapsamında yürütülen İşyerinin Kiralanması aktivitesinde destek alınabilecek kişi ya da kişilerdendir?
Cevap : I, III ve V

Soru 3 :
I.Bu kişileri işi düşmeden aramalıdır
II.Özel günlerde bu kişilere özel mesaj göndermelidir
III.Sık sık arayarak taleplerini dile getirmelidir
IV.Dönemsel olarak birebir görüşme fırsatı yaratmalıdır
Yukarıda numaralandırılmış ifadelerden hangisi/hangileri girişimcinin networkingde takip sürecinde tanıştığı kişilerle ilgili yapılması gerekenlerdendir?
Cevap : I, II ve IV

Soru 4 :
I.İnsanları başkalarıyla tanıştırma
II.Sektörel haber ve gelişmeler
III.Faydalı bir kitap önerisi
IV.Fırsat paylaşımı
Yukarıda numaralandırılmış paylaşım faaliyetlerinden hangisi/hangileri networking kapsamında girişimcinin çevresiyle yapabileceği bilgi paylaşımlarındandır?
Cevap : I, II, III ve IV

Soru 5 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin üçüncü halka networking paydaşlarındandır?
Cevap : Finansal kuruluşlar

Soru 6 : Girişimcinin sosyal ağ kullanımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap : Sosyal ağlardaki tartışmalarda aktif bir şekilde yer almalıdır

Soru 7 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin kendine ve girişimine dışardan bir gözle bakarak değerlendirme yapabilecek, konusunda uzman kişileri ifade eder?
Cevap : Mentor

Soru 8 :
I.İşyerinin Kiralanması
II.Yasal Kuruluş İşlemlerinin Yapılması
III.Makine Ekipmanlarının Satın Alınması
IV.Üretimin başlatılması
V.Satışların Kontrolü
VI.Satış Performanslarının Analizi
Yukarıda numaralandırılmış faaliyetlerden hangisi/hangileri İş Kurma Networking Planı kapsamında yürütülen aktivitelerdendir?
Cevap : I, II, III, IV

Soru 9 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin çevresini ve kendini güncel tutabilmek için yapabilecekleri arasında yer almaz?
Cevap : Kurduğu bağlantılara gün aşırı ziyarette bulunmak

Soru 10 : Girişimcinin tanışmayı planladığı kişilerin bulunduğu etkinlik öncesi hazırlık listesinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
Cevap : Girişim iş süreci planı

Soru 11 : Aşağıdakilerden hangisi networking değildir?
Cevap : İnsan kullanmaktır.

Soru 12 : Aşağıdakilerden hangisi tanışma sürecini hızlandıracak adımlar arasında yer almaz?
Cevap : Sosyal ağlarda farklı profillerle aktif paylaşım yapmak

Soru 13 :
I.Tanışılan kişiye sürpriz telefon araması
II.Tanışılan kişinin sektörüyle alakalı makale paylaşma
III.Tanışılan kişiyi kültürel bir etkinliğe davet etme
IV.Sosyal ağ vb. mecralarda tanışılan kişinin ihtiyacını gördüğünde destek olma
Yukarıda numaralandırılmış eylemlerden hangisi/hangileri tanışma sonrası takip kapsamında girişimcinin değerlendirebileceği eylemlerdendir?
Cevap : I, II, III ve IV

Soru 14 : İş kurarken ve geliştirirken izlenen networking adımlarından mevcut çevrenin incelenmesi adımına ilişkin hangisi yanlıştır?
Cevap : Kuluçka Merkezleri KOSGEB eğitimlerinde oluşturulan bir yapıdır

Soru 15 : Girişimcinin ne yaptığını kısaca anlatan, karşısındakinin soru sormaya yönelten ve hoş sohbeti başlatan tanışma metodu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Asansör cümlesi

Soru 16 : “Paydaşların hepsi önemlidir. Ancak bir tanesi, girişimin geleceğini daha çok etkiler.” Bu paydaş, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Ortak(lar)

Soru 17 : İş dünyasında ve girişimcilik ekosisteminde girişimcinin doğrudan etkisinin olduğu tanınma sürecini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Aktif tanınma

Soru 18 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin sosyal ağlarda etkili bir çevre oluşturmasıyla ilgili doğru değildir?
Cevap : Profilinde resmi olmasa da olur.

Soru 19 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin bir buluşma öncesi networking hazırlığında önemlidir?
Cevap : Hepsi

Soru 20 : Paydaş yönetim stratejisine göre girişimcinin çevresinde kaç networking halkası vardır?
Cevap : 3

Soru 21 : Girişimcinin ziyaret edilecek kişi ya da etkinlik hakkında fikri olduğuna inandığı çevresini aradığı ve onların geribildirimlerini değerlendirdiği networking için arama yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Ağızdan ağıza

Soru 22 :
I- Tanınmak
II- Zaman kazanmak
III- Kaliteli hayata sahip olmak
IV- Bayramlaşmak
V- Hemen para kazanmak
Yukarıdakilerden hangisi networking’in öncelikli faydaları arasında sayılabilir?
Cevap : I, II ve III

Soru 23 : Business Networking Akademi araştırmalarına göre insanlar ilişkilerini yönetmediklerinde cep telefonlarına kayıtlı kişilerin en fazla yüzde kaçıyla görüşürler?
Cevap : %5

Soru 24 : Girişimci hedeflerini aşağıdaki hangi kriterlerle belirlemelidir?
Cevap : Hepsi

Soru 25 : İyi ilişkilerin neticesinde zaman içerisinde kendiliğinden gerçekleşen, zaman içinde girişimcinin konusuyla ilgili bir haber, gelişme veya durum olduğunda akla ilk gelen kişi konumunda olduğu tanınma şekli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Dolaylı tanınma

Soru 26 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin iki kişiyi tanıştırmasıyla ilgili doğru değildir?
Cevap : Tanıştırırken insanları bol bol övmek gerekir.

Soru 27 : Aşağıdakilerden hangisi etkili networking yani ağ kurma kavramı için söylenebilir?
Cevap : Hepsi

Soru 28 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin birinci halka networking paydaşlarındandır?
Cevap : Ortaklar

Soru 29 : Girişimin ilerlemesinde en kritik bilgi ve deneyime sahip olan ekip üyelerine verilen isim, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Kilit personel

Soru 30 :
I.Mezuniyet buluşmaları
II.Eğitim ve seminer organizasyonları
III.Mesleki derneklere üyelik
IV.Tanışma toplantılarına katılmak.
Yukarıda numaralandırılmış faaliyetlerden hangisi/hangileri girişimcinin çevresini geliştirmek ve yeni bir çevre oluşturmak için katılabilecekleri etkinlikler arasındadır?
Cevap : I, II, III ve IV

Soru 31 : Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin ikinci halka networking paydaşlarındandır?
Cevap : Tedarikçiler

Soru 32 : “Paydaşların hepsi önemlidir. Ancak bir tanesi, girişimin geleceğini daha çok etkiler.” Bu paydaş, aşağıdakilerden hangisidir
Cevap : Ortak(lar)

14 Ekim 2021 
Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?