25. Hafta Gebelik Dönemi

25. hafta gebelik döneminde gebeliğinizin 6. ayını bitirdiniz ve 7. ayınıza girdiniz. Karnınız bir futbol topu büyüklüğüne ulaşmıştır. Doğumunuz yaklaştıkça düşünceleriniz ve kaygılarınız giderek artmaktadır. İlk gebeliği olan bayanların bu dönemde oldukça kafası karışık olmaktadır. Bebeğin neye ihtiyacı olup olmadığı konusunda düşünceler içerisine girebilirsiniz.

25. Hafta Gebelik Dönemi ; Annedeki Değişimler

Bu dönemde diş kanamaları ve diş ağrıları çekebilirsiniz. Diş eti ağrılarınızın ve kanamalarınızın olması kalsiyum eksikliğinizin olduğu anlamına gelmektedir. Kendinizi bu dönemde çok aç hissedebilirsiniz. Bu bebeğinizin büyümesi gelişmesi ve beslenmesi için çok önemlidir. Bebeğiniz için sağlıklı ve çeşitli besinleri tüketmelisiniz. 25. Hafta gebelik döneminde rahim bölgenizdeki genişlemeler kasılmalara ve ağrılara neden olmaktadır. Karında şişkinlik, mide yanması, gaz problemi ve kabızlık gibi şikâyetleriniz olabilir. Hormonlara bağlı olarak kasların gevşemesinden kaynaklanan bu sorunlar, hamileliğin bitmesi ile sonlanacaktır.

25. hafta gebelik dönemi; bebeğinizdeki değişimler;

Bebeğiniz artık 700 gr civarındadır ve boyu ise yaklaşık olarak 23 cm’dir. Bebeğinizin artık burun delikleri açılmıştır ve onları keşfetmeye çalışmaktadır. Akciğeri gelişimini hala sürdürmektedir. Doğumdan sonra nefes alıp vermesini sağlayacak yapı oluşmaktadır. Bebeğinizin cildi beyazken kırmızı olmaya başlamıştır. 25. Hafta gebelik döneminde bebeğinizin tırnakları oluşmuş ve tırnakları uzamaya başlamıştır.  Bebeğinizi ultrason’da izlerken bazen kaşları çatık, bazen şaşkın hatta bazen gülerken görebilirsiniz. Artık onun da duyguları vardır.   

25. Hafta Gebelik Dönemi Önerileri;

  • Düzenli beslenmeli ve dengeli yemek yemelisiniz.
  • Bol lifli gıdaları tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Yemek yerken sıvı tüketiminizi azaltmalısınız. Daha rahat yemek yemenize yardımcı olacaktır.
  • Düzenli olarak sebze ve meyve tüketmelisiniz.
  • Gün içerisinde mutlaka 30 dakika düzenli ve hafif tempolu yürüyüşler yapmaya özen gösterin.
  • Hazır gıdaları tüketmemeye özen göstermelisiniz. Doğal besinler tercih etmeniz bebeğiniz ve sizin sağlığınız açısından oldukça önemlidir.
  • Erken doğum ihtimaline karşı tedbirli olmalısınız. Fazla gelen vajinal akıntılarınızı ciddiye almalısınız.
  • Kasık ve bel ağrılarınız için istirahat etmeye özen göstermelisiniz.
  • Rahat edebileceğiniz kıyafetler ve ayakkabılar tercih etmelisiniz.
  • Yatarken yastığınızı yüksek olmasına dikkat edebilirsiniz. Rahat uyumanız açısından ayak aranıza yastık koymayı tercih edebilirsiniz.

25 Kasım 2020 

Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?