27. Hafta Gebelik Dönemi

Anne olmak için gün sayıyor ve heyecanlanıyorsunuz. Artık hamileliliğinizin 27 haftasındasınız yani 189 gündür hamilesiniz. Bu dönemde bebeğiniz 13 mm daha büyüdü. Bundan dolayı bebeğiniz büyüdükçe nefes darlığınızda artış yaşanacaktır. Bebekteki değişmelerden bir tanesi de kaslarının yavaş yavaş gelişmesidir. 27. Hafta gebelik döneminde beslenmenize önem vermeli ve gıdasız kalmamalısınız. Ayrıca düzenli bol su içmeye özen göstermelisiniz.

27. Hafta gebelik dönemi; sizde yaşanan değişimler;

Bebeğinizdeki gelişmeler sizin rahat nefes almanızı zorlaştırmaktadır. Ayrıca bebeğinizdeki hareketlilik gece uykunuzdan uyanmanıza bile neden olacaktır. Kasılmalar da yaşayabilirsiniz. Bu durumlar karşısında bolca dinlenmeye özen göstermelisiniz. Bu dönem içerisinde el ve ayaklarınızda ödem, şişlik oluşabilir. Ayaklarınızı yüksekte tutarak dinlendirebilirsiniz. 27. Hafta gebelik döneminde olduğunuzda, doktorunuza iki haftada bir kontrole gitmeniz gerekir. Rahat nefes alabilmenizi kolaylaştırmak için çift yastık kullanabilirsiniz. Bebeğiniz büyümeye başladığı için idrar kesenize basınç uygulamaktadır. Bu durumda tuvalette fazla bir zaman geçirebilirsiniz.

27. Hafta gebelik dönemi; bebekteki değişimler;

Bebeğinizin boyu bu dönemde 25 cm ve kilosu da 1 kilo civarındadır. Ayrıca bebeğinizin yağ oranında da bu haftalarda artış yaşanmaktadır. Vücudunun %2-ile 3’ü yağdan oluşmaktadır. Bebeğinizin göz kısımları kısmen açılmaya başladı. Bundan sonraki süreçte ise emme ve yutma becerileri kazanmaya başlayacaktır. Bu dönem de bebeğiniz için kalsiyum gerekmektedir. 27. Hafta gebelik döneminde eğer yeterince kalsiyum almazsanız bebeğiniz kalsiyumu sizden aldığı için, vücudunuzda bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

27. Hafta gebelik dönemi önerileri;

  • Beslenmenize dikkat etmeli ve bol sütlü gıdalar tüketmelisiniz.
  • Kan ilacınızı düzenli olarak almalı ve doktor kontrollerinizi aksatmamalısınız.
  • Üzücü veren olaylardan uzak durmalı, siz üzüldüğünüzde bebeğinizin de üzüleceğini unutmamalısınız.
  • Sırt ve ayak ağrıları yaşayacağınız için doktor kontrolünde kalsiyum ilaçları alabilirsiniz.
  • Alkol ve sigara tüketiminden uzak durmalı hatta yanınızda sigara içilmesine izin vermemelisiniz.
  • Balık tüketimini düzenli olarak yapmalısınız. Eğer bu dönemde balık yiyemiyorsanız doktor kontrolünde balık yapına başlayabilirsiniz.
  • Doğuma giderek yaklaştığınız için dinlenmeye önem vermeli ve kendinizi fazla yormamalısınız
  • Kendinizi yormadan günlük yürüyüş yapmaya özen gösterin.

25 Kasım 2020 

Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?