37. Hafta Gebelik Dönemi

37. hafta gebelik dönemi bebeğinizin tahmini kilosu 2,850 kg ve tahmini boyu 48 cm’dir. Bu dönemde bebeğinizin doğmasına 27 gün gibi kısa bir süre kalmıştır.

37. hafta gebelik döneminde annede meydana gelen değişimler

Artık doğumunuza çok az bir süre kaldı. Gebeliğin son döneminde sayılabilirsiniz. Bebeğiniz bu hafta doğsa bile sağlıklı bir doğum süreci gerçekleştirmeniz oldukça mümkün. Bebeğiniz bu dönemde hala rahim içinde büyümekle meşgul olacaktır. Bebeğiniz ne kadar büyürse o denli kilo alır ve doğduktan sonra da vücut ısısını ayarlayabilir. 37. hafta gebelik döneminde rahim büyümenizin durduğunu fark edeceksiniz. Ama endişelenecek bir durum yok. Birçok hamile kadının rahim boyu 37. hafta ile birlikte aynı kalır. Gebeliğin bu haftasında tahmini olarak 16 kg almış olabilirsiniz. Gebeliğin son haftalarına doğru bazı kadınlarda kilo düşüşü gözlemlenebilir. Bu normal bir durumdur bebeğinize herhangi bir zararı yoktur.

37. hafta gebelik döneminde bebekte meydana gelen değişimler

Bebeğiniz bu dönemde gelişimini tamamlamıştır. Şu anda bile doğum yapsanız bebeğinizin doğum yapma ihtimali oldukça yüksek. Bu haftalar son haftalar bebeğiniz her gün hala 15 gram yağ kazandığı için önemlidir. Bu kazandığı yağlar onun vücut ısısını düzenlenmesine ve dengeli kan şeker oranını tutmasına yardımcı olur. Bebeğiniz beyni de onun içinde bulunduğu kafatası da büyümeye devam etmektedir. Bebeğin anne karnındaki pozisyonları dönem dönem değişmektedir. 37. Hafta gebelik döneminde bebeğinizin aşağı inmesi söz konusu olabilir. Onun pelvisinize indiğini hissedebilirsiniz. Bebeğinizin daha aşağıda yer edinmesi sizin diyaframınızdaki baskının bir kısmını alır ve nefes almanızı biraz kolaylaştırır.

37. hafta gebelik dönemi için tavsiyeler

Artık doğuma çok az kaldığı için doğum çantanızı hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda doktorunuzla da konuşup bir doğum planı belirleyebilirsiniz. Sezaryan ya da normal doğum ile bebeğinizi dünyaya getireceksiniz. Eğer herhangi bir sakınca yok ise normal doğum tercih edilmelidir. Çünkü sezaryan bir ameliyattır. Bu nedenle doğumdan sonra size sıkıntı yaşatabilir. Ağrılarınız bir süre devam eder. Sezaryan da normal doğumdan farklı olarak bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiği için hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Fakat mecburi bir sezaryan söz konusu ise doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar ile bu sorun engellenebilir.

27 Kasım 2020 

Görüşlerinizi Belirtmek İster misiniz?